Vloerverwarming Zwanenburg

Investeren in vloerverwarming in Zwanenburg is om veel redenen een goed idee. U ervaart niet alleen meer wooncomfort, maar u heeft ook een milieuvriendelijkere en voordeligere methode om uw woning mee te verwarmen. Het water wordt namelijk verwarmd tot een veel lagere temperatuur dan bij centrale verwarming het geval is, en dat bespaart u energie. Het is ook een belangrijke stap richting gasloos wonen. Wij leggen uw vloerverwarming graag aan voor u. Vraag hier alvast een offerte aan als u wilt weten hoeveel u dat gaat kosten.

De voordelen van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming in Zwanenburg

Vloerverwarming is niets anders dan een systeem met leidingen waar warm water doorheen stroomt en dat in uw vloer verwerkt is. Omdat dit een groot oppervlak betreft, is het een uitstekende manier van verwarmen en verdeelt de warmte zich evenredig over uw ruimte. Er zijn een aantal andere grote voordelen verbonden aan vloerverwarming. Het onderstaande lijstje vertelt u hier meer over.

Vloerverwarming voordelen:

  • Met vloerverwarming gaan uw stookkosten met 10% tot 15% naar beneden.
  • Als u uw woning wilt verkopen, dan gaat dat makkelijker en met een betere prijs als deze al vloerverwarming bevat.
  • Er zijn geen zichtbare ‘lelijke’ radiatoren meer, wat betekent dat u uw kamer zo kunt inrichten als u wilt.
  • U loopt probleemloos op blote voeten door het huis.
  • Omdat de warmte van beneden komt en van een groot oppervlak, zijn er geen koude plekken meer in huis en ervaart u een hoger wooncomfort.
Wat zijn de nadelen van vloerverwarming?

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan het installeren van vloerverwarming in Zwanenburg. Deze zijn voornamelijk initieel, want als de vloerverwarming eenmaal geplaatst is, zijn de voordelen duidelijk merkbaar. Het onderstaande lijstje licht dit verder toe.

  • Het installeren van vloerverwarming is prijzig. Uw huidige vloer moet volledig worden verwijderd en deuren en drempels moeten worden aangepast omdat deze hoger ligt.
  • U kunt de kamer niet gebruiken als de vloerverwarming in Zwanenburg wordt geplaatst. U moet uw woning dus mogelijk een aantal dagen verlaten om de vakmensen de ruimte te geven.
  • Vloerverwarming kan niet met alle vloersoorten worden gecombineerd. Materialen die gevoelig zijn voor temperatuurverschillen, zoals hout, kunnen er wat slechter tegen.
Aannemer-Zwanenburg-aan-het-werk
Verschillende soorten vloersoorten

Kies uw vloersoort zorgvuldig uit

Zoals al even onder de nadelen genoemd, is niet elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Als uw vloerverwarming specialist in Zwanenburg kunnen we u hier uitgebreid over informeren. We beantwoorden uw vragen graag, dus neem contact op met ons om dit te bespreken. Tot dan hebben we hier een klein overzicht voor u met vloersoorten die beter en minder goed met vloerverwarming te combineren zijn.

Deze vloersoorten combineert u beter niet met vloerverwarming

Wilt u graag een echte hardhouten vloer aan laten leggen met dikke planken? Dan is het geen goed idee om hier vloerverwarming onder te plaatsen. Hout zet niet alleen uit en krimpt bij temperatuurverschillen, maar het heeft ook een isolatiewaarde. Het houdt de warmte van uw verwarming dus tegen, en dat moet niet. Hetzelfde geldt voor gietvloeren van epoxyhars en cement. Deze kunnen gaan barsten onder temperatuurverschillen, omdat het materiaal niet elastisch genoeg is.

Bij deze vloersoorten moet u even opletten

Heeft u uw zinnen gezet op een gietvloer, dan is niet alles verloren. Want een vloer met polyurethaanhars is wel bestand tegen de temperatuurverschillen. Kiest u voor laminaat bij uw vloerverwarming in Zwanenburg, dan staat vaak op de verpakking aangegeven of deze te combineren is. Ook hier zijn er te dikke planken die de warmte tegenhouden, net als hardhout. Hetzelfde geldt voor Vinyl; bij geschikte soorten wordt dit duidelijk aangegeven. U kunt tapijt ook prima combineren met vloerverwarming, als u kiest voor een antistatische optie. Deze geleidt de warmte beter dan een hoogpolig tapijt.

Deze vloersoorten zijn ideaal met vloerverwarming

Natuursteen en keramische tegels zijn ideaal om te combineren met uw vloerverwarming in Zwanenburg. Dat komt doordat ze de warmte goed geleiden. Steen houdt het zelfs nog erg lang vast, dus uw vloer blijft warm als u de verwarming al lager heeft gezet. Troffelvloeren (gietvloeren met steentjes) zijn daardoor ook ideaal. Omdat PVC dun is en de warmte goed geleidt, is dit ook een uitstekende keuze voor uw vloerverwarming in Zwanenburg.

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden voor vloerverwarming in Zwanenburg

Wij kunnen uw vloerverwarming in Zwanenburg op verschillende manieren plaatsen. De methode die u kiest hangt vaak af van het soort project waar het deel van uitmaakt. Is dit een nieuwbouwproject, dan hebben we alle ruimte, maar leggen we de verwarming in een bestaande woning, dan moeten we rekening houden met alles wat er al in uw woning aanwezig is. Er zijn drie standaard opties die wij aanbieden als u vloerverwarming wilt laten plaatsen.

Sloopwerkzaamheden
01.

Traditionele vloerverwarming

We kiezen voor traditionele vloerverwarming als het een nieuwbouwproject betreft. De leidingen worden in de ondervloer gelegd en daar wordt de dekvloer dan nog over gestort. We kunnen dit doen in bestaande woningen, maar dan frezen we de leidingen in de vloer. Dit kan erg veel overlast opleveren en een hogeren vloer.

02.

Elektrische vloerverwarming

U kunt ook elektrische vloerverwarming nemen in Zwanenburg. Dit is een uitstekende keuze als u een kleine ruimte wilt verwarmen, want het is niet de energiezuinigste optie. Het voordeel is dat het de vloer nauwelijks verhoogt. Dat maakt elektrische vloerverwarming ideaal in badkamers.

Na-de-verbouwing
03.

Droogbouw

Droogbouw raden we aan als u vloerverwarming wilt laten plaatsen in een oudere woning. We gebruiken geen beton of cement en de installatie levert veel minder overlast op dan als u voor traditionele vloerverwarming in Zwanenburg kiest.

Alleen vloerverwarming of ook nog een andere bron voor verwarming?

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming?

Nadat u besloten heeft welk type vloerverwarming u in Zwanenburg wilt laten plaatsen, moet u nadenken over hoe u deze wilt gebruiken. Als wij de leidingen dichter op elkaar leggen, dan heeft u vloerverwarming als hoofdverwarming en kunt u uw radiatoren en centrale verwarmingssysteem volledig verwijderen. We kunnen ook meer afstand houden tussen de leidingen en dan combineert u uw vloerverwarming met uw radiatoren. Dit is een goedkopere optie, maar u zult dus vooral in de winter uw radiatoren nog nodig hebben om een comfortabele temperatuur te creëren. Dat betekent minder besparingen en radiatoren die in uw inrichting zichtbaar blijven.

Waar kunt u het beste vloerverwarming laten plaatsen

Welke ruimtes zijn geschikt voor vloerverwarming?

Theoretisch is het mogelijk om vloerverwarming aan te brengen in uw gehele woning. Het is een uitstekend alternatief voor centrale verwarming met radiatoren en het is ook noodzaak als u een gasloos huishouden wilt realiseren. Tegelijkertijd is het ook een flinke uitgave, vooral als u vloerverwarming in Zwanenburg in een bestaande woning wilt laten installeren.

Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om enkele kamers uit te kiezen voor het installeren van vloerverwarming. De badkamer is dan een populaire keuze, om het comfort aan uw blote voeten. U hoeft niet meer op koude stenen te gaan staan. Ook in de woonkamer is het een uitstekend idee, omdat deze veel wordt gebruikt. Kinderen spelen op de vloer en dan is het heerlijk als deze warm is. Bouwt u momenteel een nieuwbouwwoning, kies dan voor vloerverwarming door het hele huis. Dit is het ideale moment om dat te plaatsen en u heeft geen radiatoren meer nodig.

Ik wil vloerverwarming maar wat zijn de kosten?

Hoeveel kost vloerverwarming?

De kosten die u betaalt voor uw vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is er de soort vloerverwarming dat u kiest en of u deze als hoofd- of als bijverwarming wilt gebruiken. Dan is er uiteraard het oppervlak, want hoe groter deze is, hoe hoger de totaalprijs. Daar moet wel bij gezegd worden dat de prijs per vierkante meter wel naar beneden gaat als u een groter oppervlak aan kunt bieden. De prijs voor vloerverwarming in Zwanenburg loopt daarom uiteen van €20 per vierkante meter bij een groot oppervlak (70 tot 80 m2) tot €80 per vierkante meter bij kleine oppervlakten (tot 10 m2).

Kies voor aannemersbedrijf Zwanenburg

Beste vloerverwarming installateur in Zwanenburg

Aannemer-Zwanenburg-aan-het-werk

Bent u op zoek naar een betrouwbare en vakkundige partij om uw vloerverwarming te laten leggen in uw woning in Zwanenburg? Bij ons bent u aan het juiste adres. Al decennialang leggen wij vloerverwarmingen in uw regio! U kunt bij ons rekenen op maatwerk en een goede service. Onze vakmannen gaan bovendien uitsluitend op pad met de beste materialen en goede machines. Daarnaast beschikken wij over alle benodigde certificaten om de werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Vragen? Aarzel niet om deze te stellen

Een offerte voor uw vloerverwarming

De beste manier om te achterhalen hoeveel uw vloerverwarming u gaat kosten is door een vrijblijvende offerte op te vragen via deze website. U heeft hier een handig contactformulier voor en wij antwoorden tijdig. Heeft u nog vragen en wilt u uw plannen liever persoonlijk bespreken? Dan staan onze deskundige medewerkers voor u klaar als u ons belt. We kunnen dan direct bekijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we uw project het beste invulling geven. Ook dan stellen we graag een vrijblijvende offerte voor u op, zodat u zelf kunt zien hoe de totale kosten tot stand zijn gekomen. Accepteert u deze, dan gaan we direct voor u aan de slag en kunt u ook snel van alle voordelen van vloerverwarming profiteren in uw eigen woning.

Vrijblijvende offerte

Offerte aanvragen